لزوم تربیت شخصیتی مهندسین:
در اکثر کشورهای پیشرفته و در حال پیشرفت، استعداد یابی از مسائل مهم تربیتی است که از سنین پایین آغاز می گردد و به صورت هدفمند کودکان را در مسیری که منطبق بر استاندارد و علاقه آنها باشد هدایت می کنند تا در نهایت در جایگاه شغلی مناسب در سنین جوانی با اندوخته مبانی از علوم و توانایی ها مبتنی بر شخصیت فرد بتواند انجام وظیفه نماید.
مسائل روانشناسی و شناخت استعداد افراد و کمک به رشد این استعداد ها می توانند آمیزه ای روشن برای هر جامعه ای به همراه داشته باشد.
اری از سنین پایین می توان از لطمات بسیار به فضای کسب و کار و بهره وری نا مناسب جلوگیری کرد.
اخلاق مهندسی در کشور ایران
در کشور ما متاسفانه تناسب بین آموزش و استعداد فردی و آینده بازار کار وجود نداشته و این امر هم راندمان کاری افراد شاغل و هم بهره وری از فضای کسب و کار را به حداقل میرساند. لزوم شناخت استعداد و شخصیت درونی در مرحله شروع به کار هر فرد اهمیت به سزایی دارد.
در رشته مهندسی ساختمان اعم از عمران، معماری، برق و مکانیک تفاوت های شخصیتی مهندسین عزیز با توجه به روحیات مورد نظر برای اکتساب شغل طراحی و نظارت میتواند به دسته های زیر تقسیم بندی گردد:
تقسیم بندی رفتار حرفه ای مهندسین:
رفتار حرفه ای طراح:
طراحی حاصل تمرکز بر یک امر و به تصویر کشیدن و ترسیم یک موضوع جهت اجرا و واقعی سازی طرح ذهنی می باشد.
از تعریف بالا می توان به این نتیجه رسید که طراح خوب باید تمرکز و آرامش و تسلط بر افکار خود داشته باشد تا به بهترین طرح ممکن برای نهایی سازی یک پروژه ساختمانی یا هر پروژه ای برسد.
پس آرامش، تمرکز، تسلط بر امواج ذهنی و دقت را می توان از الزامات یک طراح برشمرد.
رفتار حرفه ای ناظر:
شجاعت، فن بیان، مناعت طبع، روابط عمومی بالا و تسلط بر اوضاع بحرانی یا مدیریت بحران و جسارت میتواند از روحیات مناسب برای متصدی شغل نظارت می باشد.
قطعا روحیات یک ناظر ساختمانی با طراح متفاوت است و خاصیت مدیریت بحران و شجاعت و مناعت طبع لازم یک مهندس ناظر است.
روحیه نترسیدن از برخورد های گاها تند و تهاجمی در محیط کار و تهدید های عوامل اجرایی می تواند شخصیتی مستقل و با ثبات را برای یک شخص به عنوان ناظر ساختمانی به همراه مدیریت بحران بسازد.
نظارت در هر زمینه ای با پیشنهادات مختلف مالی و تطمیع و تهدید همراه است. شما در جایگاه ناظر باید مناعت طبع و شجاعت تو امان دارا باشید تا با تطمیع و تهدید از مسیر حرفه ای خویش منحرف نشود و به وظیفه خود به بهترین شکل فائق آید.
زمانی که یه عنوان ناظر در پروژه ای حاضر می گردید باید خود را در قله بی نیازی مالی فرض کنید و با هر پیشنهادی اغفال نگردید، چون تصمیم لحظه ای شما می تواند در آینده شما و پروژه اتفاقات گاها نا خوشایند را رقم بزند.
نظارت جایگاه تصمیم گیری است پس در زمان تصمیم گیری فارغ از تمامی مسائل و نگاه های جانبی به مانند داور ذهن خود را معطوف به فقط و فقط حسن انجام پروژه نمایید.
با بررسی اجمالی فوق الذکر به این نتیجه میرسیم که طراح یا ناظر خبره بودن اتفاقی نیست و ایده آل گرایی و کمال گرایی در انتخاب شغل مناسب و تطبیق شخصیت و استعداد و علم می تواند مارا به عنوان یک طراح یا ناظر یا هر شغل دیگری در جایگاه مختصص خودمان قرار دهد.
متاسفانه صرف مدرک گرایی و درآمد زایی بدون پشتوانه مناسب شناختی آسیب های جبران ناپذیر را به جامعه شغلی وارد می نماید. در صورتی که با شناخت بهتر و سرمایه گذاری از سنین پایین می توان از لطمات بسیار به فضای کسب و کار و بهره وری نامناسب جلوگیری کرد.
طراحی و توسعه وب سایت توسط پیکسل دات